26 Mart 2017 Pazar

hiçbiryerden...
HOŞGELDİN ELİF ADA'M
2016 yazı halacığım biz senin varlığından habersiz , seni sabırsızca bekliyoruz . Bir yandan da ya yine olmazsa korkusu ama hepimiz umutluyuz...Halacığım test yaptırma zamanı yaklaşıyordu tabi  ben atladım direk annene ve babana dedim ki ben sonucu almaya gideceğim eğer siz de isterseniz . Ama halacığım dedim de gel bir içime sor bir yanım Elif ne yaptın sen öbür yanım pozitif çıkacak merak etme falan neyse halacığım o gün geldi çattı ama dualarla.... o gece sabah olmadı bol bol gökyüzünü izledim seni düşledim .Tabi bir yandan da ya negatif çıkarsa annene ve babana ne derim diye düşünmekten  yüreğim sıkışıyor...Neyse ki sabah oldu ve ben evden çıktım halacığım dedim ki içimden , yeni gün yeni mutluluk demektir.Neyse halacığım annen ve ben test yaptırmaya hastaneye yola çıktık ama ne annen konuşuyor ne ben ikimiz seni düşlüyoruz.Ama ikimizde anlamsız bakışlar ... Testi yaptırdık halacığım ...Şimdi de  bekle ki saat 1 olsun halacığım sanki zaman durmuş saniyeler geçmek bilmiyordu.Ve eve geldik  o gün kahve sırası bizde herkes soruyor neredeydiniz  falan tabi biz seni o kadar çok bekledik ki ne olur ne olmaz diye kimse bilmesin istedik ve benim için hastaneye gittiğimizi söyledik.
Saat 12:30 halacığım hastaneye geldim tabi baban çalışıyor annen evde haberi bekliyorlar .Tesadüf bu ya Özge ablanla karşılaştık tabi ben heyecandan ve ne yapacağımı  bilmez halde olduğumdan  dolayı yalan söyleyemedim ve biz saatin bir oluşunu beraber bekledik. Neyse saat bire beş var gittik doktorun yanına sonuçlar çıkmamış daha .. Haydi şimdi de bekle saat 1:30 olsun.Neyse halacığım dışarıya çıktık ve Özge ablanla dualar ede ede zamanın geçmesini bekledik .Özge ablan 1.20 geçe haydi gidelim çıkmıştır sonuçlar dedi ben daha çıkmamıştır dedimse de gittik doktorun yanına söyledik annenin adını tabi ben doktorun sonuç çıkmadı daha demesini beklerken doktor hamile sonuç pozitif dedi tabi ben şok ilk anlamadım afalladım yüreğim yerinden çıkıyor o sırada tabi halacığım.Doktor tutuşturdu elime sonuçları ben hala şok . Özge ablanla çıktık ama ne yapacağımızı bilmiyoruz tabi hemen babanı arayıp sonuç pozitif dedim sonuçları söyledim kapattık telefonu ve resmini de çekip yolladım.Tabi halacığım sonuçları aldıktan sonraki şok nedeniyle yarım saat ne yaptığımı tam olarak hatırlamıyorum.Eve geldim annenle Elif ablan karşıladı.Annenle sarıldık sıkı sıkı gözümüzde sevinç gözyaşları ...Anlatamam yaşadığımız mutluluğu iyiki geldin be halacığım ne güzel geldin ....Sonra kontrol zamanların başladı halacığım annen çok tedirgin çünkü seni çok seviyor ve sağlıklı bir şekilde büyüyüp doğman için tüm fedakarlıkları yapıyordu.Halacığım bu arada çok şanslısın çünkü çok güçlü bir anneye sahipsin çok ama çok sev olur mu anneni ?
İlk kontrol halacığım annen baban ve ben gidiyoruz.Doktor sonuçlara baktı ve her şeyin yolunda olduğunu söyledi ve bir ay sonra tekrar gelmemizi söyledi.
İkinci kontrol halacığım bu defa baban çalıştığından gelemedi annen, Elif  ablan, Döne halan ve ben gidiyoruz doktora ama ilk günki gibi heyecanlıyız çünkü senin kalp atışlarını duyacağız halacığım.Doktora geldik halacığım annen Döne halanla beraber muayeneye girdi ama biz Elif ablanla beraber çok heyecanlıyız muayene kapısını dinliyoruz doktor geldi ve 5 dakika sonra senin o minicik dünyaya bedel kalp atışlarını duyduk.Baban gelemediğinden dolayı çok üzgündü halacığım.Ama babana da kalp atışlarını kaydedip attık.Ve halacığım kontrollerin ardı ardına bir bir geçti çok şükür ki sağlıklı bir şekilde annenin karnında büyüyordun.
Halacığım artık daha da büyümüş annenin karnından tekmeler atıp anneciğim babacığım ben büyüyorum ve sizi çok seviyorum diyordun.Annen İskenderun'a geldi ve seninle ilk defa orada merhabalaştık halacığım.Annen bizi tanıştırdı ve sen bana hayatımın en güzel merhabasını vermiş oldun teşekkür ederim halacığım.
Ve günler ardı ardına sıraladı halacığım ve sen 17 MART 2017 günü sabah 9:03 te dünyaya merhaba dedin.Halacığım ben iş dolayısıyla senin doğumunda bulunamadım ama ruhen yanınızdaydım. Saat 9:20'de Ahmet deden beni aradı ve halası yiğenin doğdu dedi ve ben o an kuşlar gibi hafifledim ve en güzelinden bir sevinç çığlığı patlattım.Daha sonra fotoğrafın geldi ve ben İYİKİ dedim.
Hoşgeldin halacığım ailemize hepimiz seni çok ama çok seviyoruz...



5 Mart 2017 Pazar





 hiçbir yerden...
 Yazamadı...
 Aslında yazmıştı..
 Ama buralarda  her şey de olduğu gibi  kelimelere de kelepçe takıldığından  klavyedeki harfler  bir  bir delete oldu...
 Özgürlük buralarda sadece dillerde , kullanımı    şimdilik bir süreliğine yasak, yakında ömür  boyu      yasak...
 Hatta daha da ilerisi yakında kelimenin telaffuzu  bile yasak...
 Çünkü buralarda iyi güzel olan her şey yasak ,  kötülükler serbest ve alkışlanabilir...
 Kısacası buralarda yaşamak yok, hayat var  sadece nefes alıp verdiğimiz...